Kadın Doğum Merkezi

KADIN DOĞUM MERKEZİ

Kadın doğum merkezi, kadın hastalıkları ile ilgili genel tanıyı koyan ve gerekli tedavi işlemlerini yürüten yetkili kuruluştur.

Kadın Doğum Randevu Nasıl Alınır?

Kadın doğum randevu işlemleri için bakılması gereken nokta hangi hastaneden tedavi alınacağıdır. Hasta, özel bir kadın doğum merkezi üzerinden hizmet alacaksa, hastanenin kendi iletişim numarasından randevu alabilir.

Bunun yanında devletin yeni uygulamaya koyduğu Merkezi Hekim Randevu Sistemi bilinen adıyla MHRS sistemi üzerinden kendisine yakın olan kadın doğum merkezi hastanelerden randevu almaktadır. Bu uygulama Android ve Appstore üzerinden indirilerek kolay bir şekilde kullanılmaktadır. Randevu hizmetlerini telefon üzerinden almak isteyen hastalar, Alo 182 hattı aracılığıyla İstanbul kadın doğum merkezi üzerinden randevu almaktadır.

Kadın Doğuma Randevusuz Gidilir Mi?

Hasta, aile hekimine randevusuz bir şekilde gidebilmektedir. Ancak kadın doğum hastanesi üzerinden hizmet almak isteyen bir hasta, mutlaka randevu almalıdır. Randevu alan hastalar, sıra beklemeden kendi zaman dilimine uygun bir saatte muayene olabilmektedir. Randevu hizmeti, hastalara oldukça kolaylık sağlayarak hastane yoğunluğunun önüne geçmektedir.

Özellikle Covid19 nedeniyle insanların birbiriyle yakın temasının ve kalabalık sıraların oluşmasının önüne geçmek için çoğu kadın doğum hastanesi hastane randevu sistemi ile çalışmaktadır.

Kadın Doğum Hastanesinde Hangi Bölümler Var?

Kadın doğum bölümü, bazı hastanelerde çocuk bölümü ile birlikte anılmaktadır. Bazı hastaneler ise sadece kadın doğum merkezi olarak hizmet vermektedir. Bu tarz kuruluşlar özel hastane bünyesinde çalışmaktadır. Bunun yanında İstanbul kadın doğum hastanesi, devlet ve araştırma hastanelerinde kadın doğum bölümü aktif olarak hizmet vermektedir.

  • Genel Jinekoloji Hizmetleri
  • Gebelik Ve Yüksek Riskli Hamilelik Takip Hizmetleri
  • Sezaryen Doğum
  • Normal Doğum
  • Menopoz ve Osteoporoz Takipleri
  • Tüp Bebek
  • Perinotoloji
  • Aile Planlaması

Kadın Doğum Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?

Kadın doğum merkezi üzerinden şu hastalıklara tedavi uygulanmaktadır.

  1. Adet dönemi hastalıkları
  2. Cinsel fonksiyon bozuklukları
  3. Kısırlık
  4. Vajinal problemler
  5. Plasenta rahatsızlıkları
  6. Doğum problemleri
  7. Gebelik takibi
  8. Düşük
  9. Rahim hastalıkları
  10. Yumurtalık problemleri
  11. Doğum kontrol yöntemleri
  12. Dış genital organlar
  13. Kist ve miyom operasyonları
  14. Doğum

Bölüm Hekimleri